1/12

Stanford Street - Nottingham City Centre

Residential Restoration

Stage -               Complete

Style -               Traditional

Footprint -              1040m² 

Build Cost -                £1M

On a street with origins dating back to the 1300’s and neighboured by Georgian factories, this design accommodates 33 bedrooms over five apartments, each providing a generous open living space. This residential restoration project converted existing offices into five floors of contemporary apartments. Stanford Street is situated within the historic Nottingham Castle Gate district meaning a careful consideration of existing characteristics was key in maintaining the overall aesthetics of the development.

‚Äč

The exterior of the building has been kept mostly unchanged except for the addition of modern PVC windows to improve the interior environment of the apartments. In order to achieve the best design possible we have cleverly worked around the existing window positions and floor levels.