1/2

High Lane East - West Hallam, Derbyshire

Remodel & Extension 

Stage -           In Progress

Style -        Contemporary

Footprint -             230m²

This residential remodel and extension re-configures the existing internal layout of a family home in order to make it function better for its residents. 

Within an extension to the rear of the property there is a generous open plan living space beautifully lit by a glazed atrium. These carefully designed spaces open out onto a raised patio and garden area, creating a link between the home and the Derbyshire countryside surrounding it. 

A bold canopy frames the addition with a generous overhang. Taking a contemporary approach to the exterior of the extension we have utilised high quality materials including cedar cladding and bi-folding glass doors to deliver the best possible finish for the client.