Stanford Street - Nottingham 

Commercial - Student Residential

On a street with origins dating back to the 1300’s and neighbored by Georgian factories, this design accommodates 33 bedrooms over five apartments, each providing a generous open living space. This residential restoration project converted existing offices into five floors of contemporary apartments.

 

Stanford Street is situated within the historic Nottingham Castle Gate district meaning a careful consideration of existing characteristics was key in maintaining the overall aesthetics of the development.

The exterior of the building has been kept mostly unchanged except for the addition of modern PVC windows to improve the interior environment of the apartments. In order to achieve the best design possible we have cleverly worked around the existing window positions and split floor levels.

1040

Traditional

N/A

Completed

Remodel

1M

Type

Stage

End Value

Build Cost

Size

Style